Cumhuriyet Halkp Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) geçtiğimiz günlerde kabul edilen sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye'nin pek çok yerinden köpek katliamı haberleri gelmeye başlamıştı. 

CHP İPTALİNİ İSTİYOR

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Sokak Hayvanları ile ilgili düzenlemenin öncelikle yürürlüğünün durdurulması ve her halükarda iptali istemini içeren dilekçemizi Anayasa Mahkemesi’ne teslim ettik" paylaşımıyla konuyu kamuoyuna duyurdu.

CHP'li vekiller arasında Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ve Süreyya Öneş Derici de yer aldı.

Resim

AKP'Lİ KÜLÜNK DE KARŞI

Hayvanseverler yasanın geri çekilmesini isterken bir çağrı da AK Parti içinden geldi. Eski MKYK Üyesi Metin Külünk, "Hayvanları öldürme lobisi kanunu çıkarana kadar AK Parti'yi kullandıklarını açık seçik söylüyor" dedi.  

Külünk, "Konu başıboş köpeklerin saldırıları sonucu hayatlarını kaybetmiş, zarar görmüş vatandaşlarımızın mağduriyetleri üzerinden oluşan hassasiyetin içine sızan unsurlar özellikle sosyal medya üzerinden oluşturdukları köpekleri öldürün hatta kediler dahil öldürün lobisi o kadar çok gürültü çıkardı ki; yasama organındaki arkadaşlar  ya da yürütmenin iradesi bu baskı karşısında insan canının esas olduğu bir iyi niyetli akılla harekete geçip yasal düzenleme hazırlandı fakat yasanın çıkması için saldırmalar kadar bu yasa da dikkat edilmesi gereken noktaları uyaranlara kulaklar maalesef kapatıldı." ifadesini kullandı. 

MİLAS'TA ESNAFIN BESLEDİĞİ KÖPEĞE KURŞUN SIKILDI! JANDARMA SALDIRGANI ARIYOR MİLAS'TA ESNAFIN BESLEDİĞİ KÖPEĞE KURŞUN SIKILDI! JANDARMA SALDIRGANI ARIYOR