İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 30 Temmuz'da, "Silivri Canları 2. Hayat Melekleri" derneğinin yöneticisi M.Y. hakkında yapılan şikayeti araştırmaya başladı.

NARİN'İN YENGESİ TUTUKLANDI: "SALİM GÜRAN İLE İLİŞKİM YOK" NARİN'İN YENGESİ TUTUKLANDI: "SALİM GÜRAN İLE İLİŞKİM YOK"

Şikayetçi, M.Y.'nin hayvanların tedavi ve bakımı için kendisiyle anlaşmasına rağmen, anlaşmanın dışında yüksek miktarda para aldığını ve bu ödemelerin usulsüz bir şekilde gerçekleştirildiğini öne sürdü. M.Y.'nin, veterinerlik hizmetleri dışında kalan paraları nakit olarak talep ettiği ve fazla fatura keserek usulsüz bir şekilde zenginleştiği iddia edildi.

1 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, M.Y. ve dernek görevlisi A.H. gözaltına alındı. Dernek binasında yapılan aramada, kayıtsız 270 bin liraya el konuldu. Yapılan incelemelerde, M.Y.'nin, hayvan barınağında bakılması gereken hayvanları yetkisini kötüye kullanarak para karşılığında sattığı ve bu ödemeleri şikayetçinin hesabına yönlendirdiği belirlendi.

Ayrıca, M.Y.'nin köpeklerin bakımını ve tedavisini yapacağı vaadiyle birçok kişiden para topladığı, ancak bu işlemlerle ilgili herhangi bir kayıt tutmadığı ve vatandaşları dolandırarak kendi menfaatini sağladığı tespit edildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi. M.Y. tutuklanırken, A.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.