Belirlenen yaklaşık 5 bin dönümlük alanın Dalaman Kapıkargın Kültür ve Turizm Gelişim ve Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanununun 3. maddesi gereğince karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar yürürlüğe girdi.

12 AY TURİZM KONSEPTİ

Bölge halkında büyük heyecan yaratan gelişmenin detaylarına Haber48 ulaştı. Turizm gelişim bölgesinde 12 ay boyunca uçakların inip kalkabileceği nitelikte projelerle termal, golf ve spor alanları gibi fasilitelerin yer aldığı 5 yıldızlı oteller yapılması planlanıyor.

Turizm Bakanlığı bölgede "12 ay turizm konsepti" hedefliyor.

TARIM DIŞI ARAZİ

Turizm gelişme bölgesi olarak belirlenen 1 / 35.000 ölçekli arazinin tarım dışı bir arazi olması projenin bölge halkı tarafından da desteklenmesine neden oldu. Çorak arazilerin turizme açılması Dalaman'da gelecek adına umutlu bir gelişme olarak konuşulmaya başladı.

Projeye göre sahil korunarak halkın kullanımına açılacakken, 2 bin dönümlük arkadaki alana ise lüks oteller inşa edilecek. Bölgede istihdam patlaması yaratacak proje turizmi ve konaklamayı geliştirirken Türkiye'de eşine pek rastlanmayan şekilde denizi ve sahili halktan koparmayacak.

DALAMAN İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAL ÜRETİCİLERİNE DESTEK DALAMAN İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAL ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Dalaman (1)

HERKES DESTEKLİYOR

"12 ay turizm konsepti"yle hareket edilecej projede aktif golf alanlarının açılmasıyla birlikte tıpkı Belek gibi "kaliteli turist" bölgeye akın edecek.  gelecek. Dalaman'ı kalkındıracak projeyle Dalaman Havaalanı'na 12 ay uçak inmesi hedefleniyor.

Bilindiği gibi, nisan ayında başlayıp kasım ayında biten deniz turizmi sezonu Dalaman Havaalanı'ndaki kış yoğunluğunun azalması anlamının taşıyor. "Exclusive" projeyle artık yılın 12'i ayı bölgeye turist dolup taşacak.

Bölge halkı projeden umutlu. STK'lar, kanaat önderleri, siyasetçiler ve bölge halkı hep birikte sürecin ilerlemesini bekliyor.

Kayacık

Editör: Haber48 Editör