Gündem Haberleri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 15 TEMMUZ'DA İLK ÇAĞRIYI MARMARİS'TEN YAPMIŞTI

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Hainlerin 1 numaralı hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece halka ilk çağrıyı Marmaris’ten yapmıştı.

Abone Ol

15 Temmuz gecesi Marmaris'te bir otelde ailesiyle konaklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan darbeci hainler, kurdukları suikast timiyle Marmaris'e "infaz" için gelmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Muharebe Arama Kurtarma (MAK), Özel Kuvvetler ve Sualtu Taarruz (SAT) birimlerinde yuvalanan örgüt mensuplarından oluşan suikast timi, daha sonra TSK'dan ihraç edilen eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in yönetimindeydi.

Kurulan timdeki üniforma giymiş 37 terörist, o dönemin başyaveri Ali Yazıcı'dan da aldıkları bilgi doğrultusunda Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yeri tespit etti.

ERDOĞAN GELİŞMELERİ MARMARİS'TE TAKİP ETTİ

Gelişmeleri kaldığı otelden takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Marmaris'te halka milli iradeye sahip çıkma çağrısı yaparak "Cumhurun kendisini özellikle şehirlerimizin meydanlarına davet ediyorum ve şehirlerimizin meydanlarında biz halkımızla el ele olacağız ve bu kalkışmayı yapanlara gereken dersi orada vereceğiz" diye seslendi.

Hainler, Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenledi. Yapılan saldırıda planları suya düştü. Emellerine ulaşamayarak kaçan darbeciler, ormanlık alanda nefes kesen operasyonla yakalandı. Darbecilerin, Erdoğan ve ailesinin kaldıkları otelden ayrılarak, İstanbul'a hareket ettiğinden haberleri yoktu.

KURŞUN İZLERİ KORUNUYOR

Erdoğan'ın 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminin yaşandığı gün konakladığı ve buradan ayrılmasının hemen ardından FETÖ'nün suikast timinin saldırıda bulunduğu oteldeki tahribat, darbecilerin gözünün ne denli döndüğünü göstermek için onarılmıyor. O günün ardından bir daha konaklamaya açılmayan otelin bölümleri, tüyler ürperten saldırının izlerini barındırıyor.

Otel yönetimi, aldığı kararla 15 Temmuz'un hafızalardan silinmemesi için hain saldırının izlerini barındıran odaları koruma altına aldı. Üzerinden 7 yıl geçse de darbe girişiminin yaşandığı gece yaşananları tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor.

15 TEMMUZ'UN KARANLIK İZLERİ! DARBECİLERİN SALDIRDIĞI MARMARİS OTEL ODASI 8 YILDIR AYNI! 15 TEMMUZ'UN KARANLIK İZLERİ! DARBECİLERİN SALDIRDIĞI MARMARİS OTEL ODASI 8 YILDIR AYNI!