Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz 2016 tarihinde Marmaris'teki otelde konakladığı sırada Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından otelde bırakılan izler, 8 yıldır korunarak hafızalardan silinmiyor. Saldırının yaşandığı odalar, otel yönetiminin aldığı kararla hiçbir temizlik ve onarım yapılmadan, olduğu gibi muhafaza ediliyor.

13-1

8 YILDIR TEMİZLENMİYOR

FETÖ'nün suikast timinin saldırıya geçtiği gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı ve güvenlik güçlerinin kaldığı odalarda, tahribatın izleri hala görünür durumda. Saldırının yaşandığı iki aile odası, temizlik ve onarımdan geçirilmeden, darbenin anılarıyla dolu olarak korunuyor.

12-3

18 KURŞUN İZİ DİKKAT ÇEKİYOR

POLATGİLLER'İN TAHLİYE KARARI; DİLAN POLAT'IN ARDINDAN ENGİN POLAT DA SERBEST POLATGİLLER'İN TAHLİYE KARARI; DİLAN POLAT'IN ARDINDAN ENGİN POLAT DA SERBEST

Kırık pencereler, kurşunlanmış kapı kilitleri, hasar görmüş mobilyalar, kurşun delikleriyle dolu duvarlar ve parçalanmış eşyalar, o gece yaşananların boyutlarını gözler önüne seriyor. Özellikle çatışmanın yoğun yaşandığı odalardaki kan izleri ve 18 kurşun izi dikkat çekiyor. Ayrıca, koruma polislerine ait kelepçeler ve kanlı yataklar da o korkunç geceye dair canlı izler taşıyor.

14-1
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı odanın arkasındaki mescide çevrilen odada, serili seccadeler ve tesbihler, toplantı masasındaki dağınık dosyalar ve kağıtlar, lavabo bölümündeki çatışma izleri de yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor. Otele ait bu bölümler, 15 Temmuz’un hafızalarda canlı kalması için titizlikle korunuyor. Bu dramatik izler, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması ve bu karanlık gecenin hatırlanması için önemli birer belgesel niteliği taşıyor.