Özellikle geçtiğimiz senelerde ortaya çıkan Covid-19 salgını ile birlikte bazı Avrupa ülkelerinde 4 günlük mesai modeline geçilmesi Türkiye’deki çalışanları harekete geçirdi. Sosyal medyada yayılan son iddialarla birlikte okullarında Cuma günleri tatil olmakla birlikte sadece 4 günlük eğitim sistemine geçileceği bilgileri kafa karıştırdı.

Hali hazırda Türkiye’de halen daha 5 gün çalışma ve haftada 2 gün izin modeli uygulanırken Avrupa’da bazı ülkelerde 4 gün çalışma ve 3 günlük izin sistemine geçilmesi bunun ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağı yönünde büyük bir merak uyandırdı.

CUMA GÜNLERİ TATİL OLACAK MI?

Son iddialarla birlikte Avrupa’da bazı ülkelerin Cuma günleri de tatil olmak üzere Cumartesi ve Pazar günlerinde de tatil yaptıkları ve sadece 4 gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe) günleri mesai yaptıkları belirlendi. Ancak şu anda ülkemizde bu sistem geçerli olmadığından Cuma günleri tatil değildir.

23 ilde DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-15" operasyonları: 88 şüpheli yakalandı 23 ilde DEAŞ'a yönelik "GÜRZ-15" operasyonları: 88 şüpheli yakalandı

Cuma Günleri Tatil mi

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL Mİ?

Okulların yeni dönemde açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen 4 gün okul 3 gün tatil haberleri sosyal medyada yeniden dillendirildi. Norveç'te önceden belirlenen bazı pilot okullarda yeni modellemeye geçildiği ve bu sistemden verim alınması durumunda bunun kalıcı hale gelmesi için çalışmaların yapılacağı belirlendi. Ancak şu ana kadar Türkiye'de ki okullarda 4 gün okul 3 gün tatil sistemi olmadığından Cuma günleri okullar tatil değildir.

Editör: Gürel Murat