Çalışan anneler için 2016 yılında devreye giren Yarım Çalışma Ödeneği bu yıl da ödemelerini gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Yarım Çalışma Ödeneği doğrultusunda  2016'dan 2024'ün haziran ayına kadar çalışan annelere toplam 204.6 milyon lira ödendiğini duyurdu.

Aile kurumunu destekleyip, teşvik etmek amacıyla başlatılan destek kapsamında kadın istihdamını desteklemeye devam ettiklerini ve yaşam şartlarını daha da kolaylaştırmak amacıyla ileri dönük desteklerde de bulunacağını ifade eden Işıkhan, doğum yapmış olan çalışma hayatındaki kadınların gerekli başvuru ve prim şartlarını sağlamaları halinde annelik ve doğum izni döneminden sonra kullanılacak ücretsiz izin dönemlerinde İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla Yarım Çalışma Ödeneği'nden yararlanabiliyor.  2016 yılında başlatılan uygulama kapsamında 2024 yılı haziran ayı sonuna kadar toplam 204,6 milyon lira ödeme sağlandığını bildirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklama ile müjdeli haberi duyurdu.

İBRAHİM TATLISES'İN KIZI DİLAN ÇITAK SINIRI AŞTI: BU KEZ DE POLİSİ TEHDİT ETTİ! İBRAHİM TATLISES'İN KIZI DİLAN ÇITAK SINIRI AŞTI: BU KEZ DE POLİSİ TEHDİT ETTİ!

Screenshot 1-3