Yaz aylarında suyun yetersiz kalması nedeniyle büyük sorun yaşayan Bozburun Yarımadası’nda bulunan mahallelerin problemi Muğla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje ile çözüldü. 8 Mahalleye ilave su sağlayacak olan projede Turunç Mahallesinin ardından Bayır’a da su verildi.

Geri kalan Mahallelere de kısa sürede Atatürk Barajından gelen suyun aktarılarak problemin tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor.

MUHTAR ŞENGÜL: ARTIK RAHAT UYUYABİLİRİM

Mahallelerine su gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, şunları söyledi:

Su konusunda günde 150 telefon alıyordum, artık sorunumuz tamamen ortadan kalktı rahat uyuyabiliyorum” dedi. Şengül, eskiden taşıma su ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Mahallemizde çok önceye dayanan bir su sorunumuz var. Eskiden biz burada eşeklerle taşıyarak suyumuzu temin ediyorduk. 20 yıl önce bir şebeke yapıldı. Bununla yarım yamalak idare ederek yetmedi. Tankerler ile taşıyarak Turgut Mahallesinden Bayır’a. Ama bir haftadır baraj suyumuz aktığı için bir haftadır rahatımız iyi. Günde 150 telefon gelirken şu anda rahatça uyumaya başladık. Bunun için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül’e ve çalışan ekiplere teşekkür ederim."

WHATSAPP'IN SAHİBİ JAN KOUMA 40 MİLYON DOLARLIK YATIYLA MARMARİS'E DEMİRLEDİ WHATSAPP'IN SAHİBİ JAN KOUMA 40 MİLYON DOLARLIK YATIYLA MARMARİS'E DEMİRLEDİ


Bozburun (1)

Editör: Haber48 Editör