Bodrum mandalinasından yaptığı reçel ve marmelatları Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerine satan Muğlalı işletmeci Erdal Ayran, uçuşlarda ikram edilen yemeklerde bahçesinin ürünlerini tattırmayı başardı.

Ayran, Gümüşlük'teki bahçesinde bir ağacın üzerinden 30 kilo mandalina toplayarak başlayan hikayesini Haber48'e anlattı.

undefined - Lokmacı Ana Bodrum

Firmamız ticari faliyetine 1980 yılında Bodrum barlar sokağında lokma tatlısı yaparak başladı. Ben ikinci kuşak olarak 2007 yılının kış aylarında Bodrum mandalinasını daha iyi tanıtabilmek adına reçel ve marmelat üretimine başladım. O günden sonra bölgeden çıkıp globale hizmet vermeye doğru adım adım daha da yaklaşmaya başladık."

BODRUM'DA VEFAT EDEN ZABITA PERSONELİNİN AİLELERİNE VEFA ZİYARETLERİ BODRUM'DA VEFAT EDEN ZABITA PERSONELİNİN AİLELERİNE VEFA ZİYARETLERİ

ÜÇÜNCÜ MARKA GELİYOR: E&LA PURE

İlk başlarda Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerine, sonraki yıllarda ise havayolu şirketlerine yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda Bodrum mandalinasından yaptığımız reçelleri satmaya başladık. Böyece her geçen gün daha fazla adımızı duyurduk. Şimdi yeni markamız  E&LA Pure kozmetik ürünlerimizi tanıtmayı düşünüyoruz.

Anneme LOKMACI ANA dedik. Bana ise BODRUM REÇELCİSİ. Sırada kızım var. Bir hafta içinde E&LA Pure adında üçüncü markamız çıkıyor. Özellikle vegan olarak hazırlanan cilt bakım ürünlerimizin yapımında bodrumda dikilen lavantalar kullanılacak.

Lokmacı Ana | Reçel Ustasıyla Güzeldir...

LOKMAYI GÜLÜMSEYEREK DÖKTÜK

Erdal Ayran, başarılı işletmeciliğini "Önce kendinize bir hedef belirleyin. Yılmayın, korkmayın cesaretiniz size başarı getirecektir" sözleriyle özetliyor ve girişimci adaylarına tavsiyelerde bulunuyor.

İhracata açılan bu küçük aile işletmesi geçtiğimiz yıl yeşil Bodrum mandalinasını tanıtmak amaçlı soluğu Antalya’da 'Interfresh Fuarı'nda aldı. Hemen ardından Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı olan Anuga'da yerimizi almıştık. Bu güne kadar ilke edindiğim tek husus başarı yolunda ilerlemekti. Her yıl ekibimle aralık ayların başlarında Bodrumun tüm mandalina bahçelerini gezip istediğimiz olgunluğa gelen ve en pürüssüz olanlarından reçellerimizi yapıyoruz.

Hiç bir başarı tesadüf değildir. Ve şuna emin olun; en iyi firmalar samimiyetle prensiple yol alır. Lokmayı gülümseyerek döktük, zeytini gülümseyerek kırdık, reçeli gülümseyerek yaptık, Siz de gülümseyin, başarırsınız."