International Junior Cup Futbol Turnuvası bu yıl 14. kez düzenleniyor. 30Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında 54 takımın katılımıyla İçmeler ve Marmaris şehir statlarında devam eden turnuvanın ikinci turu, Muğla Valisi İdris Akbıyık'ın yaptığı başlama vuruşuyla başladı.

Türkiye genelinden gelen 54 farklı takımın katılımıyla toplamda 241 müsabaka oynanacak turnuva, 2009-2017 doğumlu çocuklardan oluşan 6 yaş kategorisinde gerçekleştiriliyor.

41 TAKIM MARMARİS'TE KAMPTA

International Junior Cup organizasyon sorumlusu Cengiz Şenay, turnuvayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Biz International Junior Cup organizasyonu olarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde çocuk turnuvaları düzenliyoruz. Türk futboluna katkı sağlamak amacıyla bu yıl 14.’sünü gerçekleştiriyoruz. Daha önce genelde Antalya ve Nevşehir’in Avanos ilçesinde turnuvalar yapıyorduk, fakat Marmaris’te büyük bir organizasyon düzenlemeye karar verdik. Bu yıl 54 takım katılıyor ve 1.300 kadar sporcu, veli ve antrenörümüz var. Turnuvayı iki etaplı olarak düzenledik. İlk etabı 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdik ve bugün ikinci etap maçlarına başladık. 6 Eylül’e kadar 41 takımımızı misafir edeceğiz ve final töreniyle turnuvayı tamamlayacağız"

Marmaris’in spor turizmine aç bir ilçe olduğunu belirten Şenay, "Burası spor turizmi için büyük bir potansiyele sahip. Özellikle futbol, ülkemizde en çok sevilen spor dallarından biri. Bu tür organizasyonlarla Marmaris’i spor turizmi haritasına dahil etmek istiyoruz. İnşallah bu tür organizasyonların devamı gelir. Bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Turnuva (1)

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI MARMARİS'TE GELİŞİM KAMPINA GİRDİ AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI MARMARİS'TE GELİŞİM KAMPINA GİRDİ

Turnuva

Editör: Haber48 Editör