Ortaca

BAŞKAN UZUNDEMİR'DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Abone Ol

Başkan Uzundemir, tarihimizde eşsiz bir kahramanlık örneği olan ve yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamını vurgulayarak;

"Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen '30 Ağustos Zafer Bayramı' tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Tarihte emsali görülmemiş zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yıldönümünü heyecan ve gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Tarihi zaferlerle dolu milletimiz her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen 26 Ağustos 1922 günü başlayan mücadelesini 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle sonuçlandırmış ve Anadolu toprakları bize ebedi bir yurt olarak kazandırılmıştır. Bu zafer Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.
Kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum." sözlerine yer verdi.