BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Başkan Tamer Mandalinci, toplantıda yaptığı açıklamada, kaçak yapıların yıkım sürecinin 14-15 ay gibi uzun bir süre aldığını belirterek, bu duruma merkezi hükümetin ve ilgili bakanların el atması gerektiğini söyledi. Mandalinci, "Bir kaçak yapının yıkım aşamasına gelmesi 14-15 ayı buluyor. Bence merkezi hükümet, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanlarımız bununla ilgili bir kanun çıkarmalı. Yıkımların devletin hüküm ve tasarrufunda olan gecekondu kanununa göre yapılması sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET BU İŞE EL ATLAMALI

Mandalinci, yıkım sürecinin bu kadar uzun olmasının Bodrum'da kaçak yapılaşmayı artırabileceğine dikkat çekti ve bu sürecin kısaltılması gerektiğini vurguladı. Başkan, merkezi hükümetten bu konuda daha etkin ve hızlı çözümler beklediklerini dile getirdi.

KAÇAK YAPI BU DURUMDA DAHA DA ARTABİLİR

Belediye Başkanı, yerel yönetimlerin kaçak yapılarla mücadelede daha güçlü yetkilere sahip olması gerektiğini belirterek, Bodrum Belediyesi olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ancak yasal düzenlemelerin şart olduğunu söyledi.