Marmaris Camiavlu Mahallesi'nde yaşayan 26 yaşındaki Andrea Del Mastro, köpeği Nero ile yürüyüş yaparken ayıyla karşılaştı. Kısa süreli panik yaşayan İtalyan iş insanı, ardından ayı yavrusunu cep telefonu ile kayda aldı.

MARMARİS'TEKİ KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI SONA ERDİ MARMARİS'TEKİ KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI SONA ERDİ

Yürüyüş sırasında çalıların arasından gelen bir ses ile ayının ortaya çıktığını belirten Andrea Del Mastro, "Normal bir şekilde yürürken Nero ile birlikte aramızda 2 metre falan vardı. Çalıların içinden bir hırıltı sesi geldi. Çok ciddiye almadım ama her şey iki saniye içinde oldu. Ben hep domuz olarak düşündüm. Domuzlara da burada o kadar alışığız ki yadırgamadım. Videoda görünüyor gerçi videoyu da biraz geç başlattım. Nero ile birlikte aralarında gerçekten bir karış vardı. Orada bir parça korktum. Videoda çok belli olmuyor ama bundan daha iri bir hayvandı kulakları falan çok tatlıydı" diyerek bu durumun yürüyüş yapmalarına engel olmayacağını belirtti.

KİMSE ZARAR GÖRMEDİ

Del Mastro yaşadığı olay ile ilgili, "Bütün hayvanlarla aram iyi olduğu için çok da panik yapılacak bir durum değil açıkçası. Heyecanlı bir andı. İkimiz de zarar görmedik o yüzden keyfimiz yerinde. Onun başına bir şey gelmiş olsa şu an daha farklı bir konuşma yapıyor olurduk ama bir problem yaşamadık o yüzden şu an düşündüğüm özellikle ayının ve yavru ayının güvenliği" dedi.

MARMARİS DOĞUMLU

Kendisinin de doğduğundan bu yana Marmaris'te yaşadığını ve Çamlı tarafında ayıların olduğunu duyduğunu ancak inanmadığını belirten Mastro, "Çok sevimli bir canlı bayağı da bir bakıştık bir süre. Çok fazla insan o tarafa yürüyor. Gerçekten birisinin başına problem çıkabilir. Çünkü nasıl söyleyeyim size evimden çıktıktan 15 dakika sonra karşıma çıktı. Telefon cebimdeydi ilk aklıma gelen birisine haber vermem gerektiği oldu. Yıllardır Marmaris'te yaşıyorum ayı olduğuna inanmayan bir insan olarak refleksle telefonu çıkarıp video çekmeye başladım" şeklinde konuştu.

Marmaris Ayı Yavrusu2

FOTOKAPAN KOYULMALI

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, yavru ayının görüldüğü bölgeye fotokapan konulduğu ve ayıların takip edileceği konusunda bilgi verirken, ormanlara girişlerin yasak olduğunu ve vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA