Uyarıda, Almanya'nın ifade özgürlüğü kapsamında saydığı bazı beyanların Türkiye'de mesleki ve cezai yaptırımlara yol açabileceği vurgulandı. Ayrıca, siyasi etkinlik ve mitinglerden kaçınılması tavsiye edildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan uyarıda, Alman vatandaşlarının Türkiye'de keyfi tutuklama, çıkış yasağı veya giriş engelleri ile karşılaşabileceği belirtildi. Önceki yıllarda sorunsuz seyahat etmiş kişilerin, geçmişteki suçlamalar veya yeni suçlar nedeniyle tutuklanabileceği ifade edildi. Özellikle, terör örgütleriyle bağlantılı propaganda veya destek şüphesiyle kovuşturmalar yaşanabilir.

ERDOĞAN'IN UZUN YILLAR KÜS KALDIĞI SİSİ TÜRKİYE'YE GELİYOR! ERDOĞAN'IN UZUN YILLAR KÜS KALDIĞI SİSİ TÜRKİYE'YE GELİYOR!

Türk kolluk kuvvetlerinin, Almanya'da yaşayan kişilere dair geniş kapsamlı listeler tuttuğu ve bu kişilerin yeterli ön soruşturma yapılmadan kolluk tedbirlerine maruz kalabileceği belirtildi. Sosyal medya paylaşımları ve beğenilerinin dahi kovuşturmaya neden olabileceği, özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'deki geniş terörizm tanımının hukukun üstünlüğüne aykırı olduğu belirtiliyor.

Yeni dezenformasyon yasası kapsamında, doğru olmadığı düşünülen beyanların yayılması da kovuşturma sebebi olabilir. Ayrıca, Almanya'daki Kürt sorunlarıyla ilgili gösterilere katılmak veya yasal derneklere üye olmak da tutuklamalara veya çıkış yasaklarına yol açabilir. Sosyal medya üzerinden hükümeti eleştiren paylaşımlar, özellikle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla sonuçlanabilir.

Bu durum, Türkiye ile kişisel bağları olan Almanya vatandaşları ve Türk-Alman çifte vatandaşlarını etkileyebilir. Gazetecilere gerekçesiz akreditasyon verilmemesi gibi durumlar yaşanabilir. Uyarıda, siyasi etkinlikler ve büyük kalabalıklardan uzak durulması tavsiye ediliyor.

Türkiye'de hükümet karşıtı olarak algılanabilecek eylemler, sosyal medya paylaşımları ve beğeniler cezai sonuçlar doğurabilir. Son olarak, Almanya'nın konsolosluk yardımının ciddi cezai kovuşturmalardan korunmada yeterli olmayabileceği uyarısında bulunulmuş ve seyahat edenlerin bu bilgileri dikkate almaları gerektiği belirtilmiştir.