Orta Doğu’daki son gelişmeler ile küresel petrol piyasalarındaki dalgalanmanın yeni bir eşiğe kadar gelmesi akaryakıt fiyatlarını tetikleyebilir. İsrail’in İran’a yönelik olarak olası bir saldırısı özellikle de İran'ın petrol üretim tesislerini hedef alması gibi bir durumda bundan petrol fiyatları ciddi bir şekilde etkilenebilir.

KKTC'de asgari ücrete bir zam daha! KKTC'de asgari ücret ne kadar? KKTC'de asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? KKTC'de asgari ücrete bir zam daha! KKTC'de asgari ücret ne kadar? KKTC'de asgari ücrete ne kadar zam yapıldı?

GeoQuant Research Başkanı Ross Schaapp tarafından yapılan açıklamada, İran’ın en büyük kaynağının petrol olduğu ve İsrail’in İran’ı finansal anlamda daha da zayıflatmak adına petrol tesislerini hedef alabileceğini söyledi.

Akaryakıt Fiyatları

Halihazırda İstanbul’un Avrupa yakasında benzinin litresi 42.89 TL, motorinin litresi ise 42.70 TL’den satılmakta. Uzmanlara göre ise petrol fiyatlarında yaşanacak yukarı yönlü bir artışın Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını 50 TL’nin üzerine kadar çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Orta Doğu'daki son jeopolitik gerilimler, küresel petrol piyasalarında büyük bir belirsizliğe neden olurken İsrail'in olası bir saldırı durumunda petrol fiyatlarında ciddi bir yükseliş söz konusu olabilir.

Editör: Tolga Murat