Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği tartışma yaratan sözlerin yankıları sürüyor.

BÜST VAR, ATATÜRK YOK! DALAMAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI ŞEVKET TAKAR NEDENİNİ HABER48'E ANLATTI BÜST VAR, ATATÜRK YOK! DALAMAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI ŞEVKET TAKAR NEDENİNİ HABER48'E ANLATTI

Özkan'a bir tepki de AK Partili Uğur Akın Şahin'den geldi. AK Parti Dalaman Teşkilatı'nda görevli ve son milletvekilliği seçimlerde aday adayı olan Uğur Akın Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ahlaksızca ve aşağılık ifadeler kullanan Tuncay Özkan isimli şahsı ve söylemlerini şiddetle kınıyor, bu çirkin ifadeleri misliyle kendisine iade ediyorum."

TUNCAY ÖZKAN NE DEMİŞTİ?

Erken seçim tartışmalarına ilişkin sosyal medyada hesabından açıklamalar yapan Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Züppe" kelimesini kullanması gündem olmuştu.

Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun 'gösteriş müptelası' diye? 13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni!"

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündem olan sözler üzerine Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

X hesabından bir paylaşım yapan Tunç, "Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum" dedi.

ÖMER ÇELİK WİLDERS'E BENZETTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP milletvekilinin, Cumhurbaşkanı'mıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadaki ifadeleri nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Editör: Haber48 Editör