Dalaman

Ak Parti Dalaman İlçe Başkanlığına Uğur Akın Şahin atandı

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından, yönetiminin istifası istenen ilçelerden biri olan Dalaman'ın yeni ilçe başkanı belli oldu. Peş peşe yaşanan istifaların ardından Ak Parti Dalaman İlçe Başkanlığına Uğur Akın Şahin atandı.

Abone Ol

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca Muğla teşkilatlarındaki bazı ilçe başkanlarının istifası istendi. AK Parti Dalaman, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye ve Ortaca ilçe başkanları görevlerinden istifa etti. Buna göre Bodrum İlçe Başkanı Hacı Dalda, Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş, Fethiye İlçe Başkanı Murat Ayıkol, Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan, Dalaman İlçe Başkanı Şefik Oğuz görevlerinden ayrıldı. Muğla'da iki hafta önce ise Milas ilçe Başkanı Emin Çelik görevden alınarak yerine Duygu Pınar Marçalı atandı. Böylece son günlerde peş peşe AK Parti Muğla teşkilatında görevden ayrılan ilçe başkanı sayısı 7'ye yükseldi.

Son günlerde AK Parti'nin Muğla teşkilatlarında değişim rüzgarları eserken istifaları istenen ve görevden ayrılan ilçe başkanlarından boşalan koltuklara kimlerin geleceği belli olmaya başladı.

AK PARTİ DALAMAN İLÇE BAŞKANLIĞINA UĞUR AKIN ŞAHİN ATANDI

Türkiye'de 2023 yılında gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçiminde Ak Partiden aday adayı, yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde ise Ak Parti Dalaman Belediye Başkanı Aday Adayı olan Uğur Akın Şahin, 3 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Ak Parti Dalaman İlçe Başkanlığına atanan isim oldu. Ankara'ya çağrılan isimlerden biri olan Uğur Akın Şahin'e AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından yeni görevi tevdi edildi.

UĞUR AKIN ŞAHİN KİMDİR, NERELİ? HAYATI, EĞİTİMİ, KARİYERİ

Dalaman'da 7 Eylül 1990 tarihinde eğitimci bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Uğur Akın Şahin, lise eğitimi bitinceye kadar doğduğu ilçede yaşadı. KKTC'de burslu Yakın Doğu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü bitirir bitirmez, Hakkari Derecik ilçesinde öğretmenlik görevine başlayan Şahin, askere gidinceye kadarki süreçte Şemdinli’de öğretmenlik ve idarecilik görevlerini yürüttü.

GÖREVLER

Erzurum 9. Kolordu Komutanlığında asteğmen olarak askerlik vazifesini tamamladıktan sonra Muğla ili Kavaklıdere ilçesine tayin olan Şahin, Kavaklıdere ilçesinde İmam-Hatip Lisesi Müdür vekilliği ve öğretmenlik görevlerinde bulundu.

Akabinde Dalaman Elcik Köyü'nde (Mahallesi) idarecilik görevinde bulunan Şahin, bu görevi devam ederken Dalaman ilçe merkezinde Cumhuriyet Ortaokulu kurucu okul müdürlüğü yaptı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

28. Dönem Milletvekili Seçiminde Ak Partiden aday adayı olmak için görevinden ayrılan Uğur Akın Şahin, aday listesinde yer alamasa da sahalarda çalışmalarını sürdürdü.

AK PARTİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI OLDU

Uğur Akın Şahin, Dalaman Anaokulu Müdürü ve Eğitim-Bir-Sen Dalaman İlçe Temsilcisi olarak görev yapmakta iken Ak Parti Dalaman Belediye Başkanı Aday Adayı olması dolayısıyla mevcut görevinden ayrıldı.

ŞİRKET KURDU

Seçim sürecinde almış olduğu kararla kamu hizmetine geri dönmeyen Uğur Akın Şahin, ACŞ İnternational Müh. San ve Tic.Ltd.Şti.'ni kurdu. 

AK PARTİ DALAMAN İLÇE BAŞKANI OLARAK ATANDI

Son olarak Uğur Akın Şahin 3 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı olarak atandı.
İnşaat, emlak ve eğitim sektörlerinde hizmet vermekte olan Şahin, iyi düzey İngilizce temel düzey Almanca bilmektedir. 

EVLİ Mİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Evli ve bir kız, bir erkek ikiz çocuk babası olan Uğur Akın Şahin, ticaret ve siyaset hayatına devam etmektedir.