"Balkanların Nostradamusu" olarak bilinen ve 1996 yılında hayatını kaybeden Bulgar kahin Vanga'nın kehanetleri, 2025'in sonun başlangıcı olacağını söylüyor. Vanga'ya göre, 2025'te Avrupa'da kıta nüfusunu etkileyecek büyük bir çatışma başlayacak ve bu olay, kıyametin habercisi olacak.

 Vangelia Pandeva Gushterova, yani halk arasında bilinen adıyla Baba Vanga, 1911 doğumlu ve çocukluğundan beri görme engelli olarak biliniyordu. Ancak, kör olmasının ardından geleceği görme yeteneği kazandığı iddia ediliyordu. Bu "güç"lerin, kendisini kör eden bir kasırgadan kaynaklandığı öne sürülüyor.

Baba Vanga, İkinci Dünya Savaşı sırasında uluslararası dikkat çekmiş ve Bulgar Çarı Boris III ile Sovyet lideri Leonid Brejnev gibi ünlü kişilerin danıştığı bir figür haline gelmişti. 1996 yılında vefat eden Vanga, ölümünden sonra da kült bir figür olarak anılmaya devam ediyor.

Kehanetlerinin bazıları ölümünden sonra gerçekleştiği söyleniyor; bunlar arasında İngiltere Prensesi Diana'nın ölümü, Rus denizaltısı Kursk'un batışı ve 11 Eylül terör saldırıları bulunuyor. Hatta, 11 Ağustos 1996'da 85 yaşındayken kendi ölümünü de önceden gördüğü iddia ediliyor.

Ancak, bu kehanetlerin çoğu ikinci elden aktarılmalar olduğundan doğruluğu kesin olarak kanıtlanamıyor. Baba Vanga'nın geleceğe yönelik öngörüleri şu şekilde sıralanıyor:

 2025: Avrupa'da büyük bir savaş yaşanacak, bu çatışma kıta nüfusunu etkileyecek ve insanlığın sonunu tetikleyecek.

2028: İnsanlar Venüs'ü bir enerji kaynağı olarak keşfedecek.

2033: Kutuplardaki buzullar eriyecek ve deniz seviyeleri dünya çapında ciddi boyutlara ulaşacak.

2076: Komünizm dünya çapında yeniden yayılacak.

2130: İnsanlar uzaylılarla ilk teması kuracak.

2170: İklim değişikliği nedeniyle dünya büyük ölçüde kuraklık yaşanacak.

3005: Dünya, Mars'taki bir uygarlıkla savaşa girecek.

3797: Dünya yaşanamaz hale gelecek ve Mars savaşından kurtulan insanlar Dünya'yı terk etmek zorunda kalacak.

Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı

5079: Büyük final. Dünya'nın sonu. Baba Vanga'nın kehanetleri yalnız değil. Atom Bilimcileri Bülteni, 2023 ve 2024 için Kıyamet Saati'ni 90 saniye kala 00.00'a ayarlayarak, iklim krizi ve yapay zekanın olası tehditleri gibi risklerin arttığını belirtti.