Eğitim Haberleri

2024-YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçları duyuruldu. Adayların yaptığı tercihlere göre yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adayların tercihleri doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, adaylar yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle 13 Ağustos saat 10.10'dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan  https://sonuc.osym.gov.tr/adresinden öğrenmeye başladı. Açıklamada ayrıca, yerleştirme sonuç belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği belirtildi.

KAYITLAR 19-23 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise bu işlemleri 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerektiği vurgulandı. Elektronik kayıt yapan adayların ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgeler ve tarihler doğrultusunda işlem yapabilecekleri ifade edildi.