Diyarbakır’daki Özel Bower Hastanesi'nde tedavi gören 2 aylık prematüre Ömer bebeğin, iddiaya göre doktor hataları yüzünden sol baş ve işaret parmağında sakatlık oluştu. Aile, bu durumu Sağlık Bakanlığı ve CİMER’e şikayet ettikten sonra hastane yönetiminin kendilerini kapı dışarı ettiğini öne sürdü.

Bebek, Ömer Hattap Oral, 12 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde prematüre olarak dünyaya geldikten sonra, solunum ve akciğer tedavisi için Özel Bower Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Hastanede, bebeğin sol el parmaklarında yaralar oluşmaya başladı. İlk başta önemsenmeyen yaralar, zamanla büyüyerek kalıcı veya geçici sakatlık riski taşıdığı açıklandı.

Aile, tedavi süreci ve sonrasındaki sorunlar nedeniyle hastaneyi şikayet etti. Diyarbakır Barosu'ndan Avukat Mehmet Taşkıran, hastane görevlilerinin enfeksiyonu geç fark ettiğini ve tedavi sürecinin yetersiz olduğunu belirtti. Hastane, bebeğin tedavisinin devam etmesi için her gün köyden şehir merkezine getirilmesi şartıyla taburcu edildiğini ve bunun aile için büyük bir zorluk oluşturduğunu vurguladı.

"Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü! Urfi Çetinkaya kimdir? "Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü! Urfi Çetinkaya kimdir?

Aile, savcılığa suç duyurusunda bulunmayı ve gerekiyorsa tazminat davası açmayı planlıyor. Hastane yönetimi ise, bebeğin başlangıçta ağır bir durumda olduğunu, gerekli tedavilerin yapıldığını ve fizik tedavi sürecinde iyileşme sağlandığını açıkladı. Ancak, aile hastaneye karşı maddi taleplerle hukuki süreç başlatma yolunu tercih etti.