YARGITAY ÜYESİ AYDINER’E KUMPAS KURMUŞLARDI

AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI AKKÖPRÜ HİDOELEKTRİK SANTRALİ İÇİN ÖZELLEŞTİRME KARARI

Muğla merkez ve Marmaris’te çok sayıda inşaatları bulunan CMT Yapı ve ortağı Marmaris Yapı Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’in satın aldığı daireyi başkasına satması ve parasını gecikmeli ödemesiyle gündeme gelmişti.  Asıl olaya geçmeden CMT Yapı ve ortağı Marmaris Yapı’nın Aydıner’e kurdukları kumpasa biraz daha detaylı bakalım.

Birçok kişiyi mağdur ettikleri iddia edilen CMT Yapı ile de ortak olan Marmaris Yapı’nın mağdurlarından biri de halen Yargıtay Üyesi olan Ömer Faruk Aydıner’di. İddiaya göre, Ömer Faruk Aydıner, A.K.’nin şirketine Marmaris’teki bir daireyi satın almak için 500 bin TL peşin ödedi. A.K. daireyi teslim etmedi. Ömer Faruk Aydıner, aylar sonra parasını geri alabildiğini A.K. tarafından kendisine kumpas kurulduğunu iddia etmişti.

AYNI DAİREYİ İKİ KİŞİYE SATTILAR

Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı olduğu 2018 yılında Marmaris’teki 80 metrekarelik bir daireyi satın almak için Marmaris Yapı Limited Şirketi ile anlaşmıştı. Aydıner, şirkete toplam 500 bin lira ödeme yapmıştı. Ancak inşaat sürerken şirketin ortakları ticari anlaşmazlığa düşmüş ve araları açılmıştı. Bu sırada A.K., Aydıner’in 500 bin liraya satın aldığı daireyi bir başkasına 750 bin liraya satmıştı. Ömer Faruk Aydıner bu durumu fark edince A.K., 750 bin TL yerine başka bir daire önermişti. Ancak önerdiği daire de ipotekli çıkmıştı. Bunun üzerine Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner, ödediği paranın tamamının iadesini istemişti.

DÖRT AY ÖDEME YAPMADILAR

Ancak A.K., Aydıner’i dört ay oyalayıp ödeme yapmamıştı. Aydıner’in hukuki yollara başvuracağını söylemesi üzerine A.K., paranın bir kısmını banka yoluyla bir kısmını ise elden şoförü aracılığıyla gecikmeli olarak Aydıner’e ödemişti. A.K. ödemeyi kendi iradesiyle yaptığını gösteren yazılı mesaj ve makbuz gibi başka kayıtlar olmasına rağmen iki ay Ömer Faruk Aydıner hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

BİR DE SUÇ DUYURUSNDA BULUNDULAR

Bu suç duyurusunda Aydıner’in ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘İrtikap’, ‘Görevi Kötüye Kullanmak’, ‘Tehdit’ dâhil 11 ayrı suç işlediği öne sürülmüştü. Suç duyurusu dilekçesi, Ömer Faruk Aydıner’in Yargıtay üyesi olması nedeniyle incelenmesi için Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay dosya ve iddiaları inceledikten sonra A.K.’nın iddialarının hiçbir delilinin bulunmadığına karar vermişti. Kararla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru da reddedilmişti.

İLK ÖNCE MARMARİS YAPI KURULUYOR

Şimdi dönelim asıl konumuza. CMT Yapı ve Marmaris Yapı’nın iş yapma şeklinde bakalım. Marmaris Yapı’yı M.Ö ve ortağı A.K kuruyor. Marmaris Yapı, özellikle Muğla merkez ve Marmaris’te çok sayıda inşaat işiyle uğraşıyor. Yapı, yargı ve belediyelerde birçok kişiyle yemeklerde bir araya geliyor. Bu birlikteliği kendi lehlerine kullandığı ve böylelikle yaptıkları işlerde avantaj sağladıkları iddia ediliyor. Bu yapının, söz konusu birlikteler sayesinde rakiplerini pasifize ettikleri ileri sürülüyor.

ORTAKLAR ARASI BOZULUYOR

Birlikte iş yapan Marmaris Yapı ortağı M.Ö ve A.K.’nin araları bir süre sonra çeşitli nedenlerle bozuluyor. Ortaklardan M.Ö., A.K’den ayrılmak istiyor. Bunun için ilk önce kardeşleriyle birlikte CMT’ye yapıyı kuruyor. Ayrılmak ise kolay olmuyor. Ayrılmak isteyen M.Ö., kendi iddiasına göre olayları içinden çıkılmaz hale sokan A.K.’nin elindeki malları almak istiyor.  Bunun için iddiaya göre, A.K.’yi yıldırmak istiyorlar hatta ortadan kaldırma planları kuruyorlar.

OLAY MAHKEME KAYITLARINA GEÇTİ

Olay mahkemeye taşındığı için bu iddialar mahkeme kayıtlarına geçti. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen ifadeler kan donduruyor. İsmi bizde mevcut olan ismin verdiği ifade aynen şöyle: “Biz A.Y. ile birlikte Marmaris ilçesine M.Ö. ve C. Ö. ile görüşmeye gittiğimizde bize önce Marmaris Yapı olan ofislerine davet etmişlerdi. Sonra, ‘A. diye bir ortağımız var o görüştüğümüzü bilmesin’ dendi ve CMT Yapı adlı ofise davet ettiler. “

A.’DAN KURTULMAK İSTİYORUZ

“Sizi bu ofise bilerek çağırdık kahpe A. bilmesin başımıza ne geldiyse bunun yüzünden geldi, bundan kurtulmak istiyoruz ama yeni bir projemiz var ortak diğer şirket işleri falan bir türlü ayrılamıyoruz.  Kardeşim T.’ye de bu sıktırdı bunun malı parası çok bu işi güzelce organize edip tamamen kurtulmak lazım dedi C., M.’de aynen kurtulmamız lazım dedi.

ÖYLE OLMAZ DENİNCE TANIDIKLARIMIZ VAR DEDİLER

“Ben ise o sırada abi öyle sizin dediğiniz gibi olur mu o işler hak var hukuk var deyince M., Muğla ve Marmaris adliyelerinde çok güçlüyüz çok rahatız dedi. Zaten emniyette de çok tanıdığımız var dedi.  Sonrasında yaklaşık 45 dakika görüştükten sonra C. bizi yemeğe davet etti, M. ise dışarıda görünemeyiz A. fotoğraflarımızı çektirir görüntü vermeyelim dedi. Sonra akşam olduktan sonra C. bizi sahilde bir mekâna davet etti ve yine bize orda A. ile ilgili olmayacak işler söyledi.

CEZA YEDİK, İŞLERİMİZİ CHP’Lİ S.T. ÇÖZER DEDİ

“A. Y. ise siz bizi herhalde yanlış anladınız siz davet ettiniz bizde sizi barıştırmak için buraya geldik bana neler söylüyorsun C. kapatalım bu konuyu biz hemşeriyiz dedi. Akabinde C. Ö. marina konusunu açtı. Konu imar ve ruhsattan gelince C. canının çok sıkkın olduğunu, ceza yediğini söyledi. Ben ise ne kadar ki abi ceza sıkma canını deyince 10 Milyon TL olduğunu söyledi.  Bu konu ile alakalı ise CHP nin yerel belediyelerinden sorumlu hemşerimiz S. T’yi buraya çağırdım işlerimizi halledecek zaten birçok işimizi de o hallediyor dedi.”

PARA KARŞILIĞI ORTADAN KALDIRTMAK İSTEDİ

“Kısa bir zaman sonra C. Ö. bayram olması sebebiyle Orduya geldiğinde işyerime beni ziyarete geldi yine A. konusunu açtı ve A.’nın Marmaris'te Mercedes marka taksi ile gezdiğini ciddi bir para karşılığında A.’nın ortadan kalkmasını istedi. Ben ise şaşkınlıkla abi sen ne diyorsun adama gel marinayı al hisseye ortak ol diyorsun sonrada kendi ortağını öldürtmeye çalışıyorsunuz dedim. Bu konuşmadan sonra da C.Ö. ile fazla görüşmek istemedim.”