Öğle saatlerinde teslim edilen yemekte yer alan kıymalı makarna, dolma, yoğurt ve şehriye çorbasını tüketen çalışanlar arasında hastalık belirtileri ortaya çıktı.

Durumu ağırlaşan bir kişi çağrılan ambulansla hastaneye götürülürken, diğer 16 kişi ise kendi imkanlarıyla hastaneye başvurdu.

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olayın ardından saha kontrollerini gerçekleştirdi. Yemek firmasının üretim merkezi olan Milas ilçesinde de denetimler yapıldı.

Denetimler sırasında gıdalardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi. Şüpheli gıdaların analiz edilmesi hedeflendi.

17 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, tüketicilerin gıda güvenliği ihlali konusundaki şikayetlerini ALO 174 Gıda Hattı'na iletebileceklerini belirterek; 

"Çağrı merkezimiz tarafından aldığımız tüm ihbarlara mesai mefhumu gözetmeden müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız, bu ihbarların gıda kontrol mekanizmasına çok önemli katkı sağladığını lütfen aklından çıkarmasın.
Biz, halk sağlığını riske atan hiçbir işletmenin gözünün yaşına bakmayız, gerekli işlemleri derhal başlatırız.
Vatandaşlarımız da tükettikleri gıdaların son tüketim tarihine, gıdaya has olmayan kötü tat, aroma ve kokuya ve gıda satışına uygun olmayan koşullara lütfen hassasiyet göstersin ve ekiplerimizi bilgilendirsin. Gerekeni yaparız."  dedi.