Bodrum

Zabıta ekiplerinden Bodrum'daki okul kantinlerine denetim!

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasının ardından okul kantinlerindeki denetimlerini artırdı. Ekipler denetimler boyunca gıda güvenliği ve sağlık standartlarını kontrol etti. Denetimler sonucu bazı kantinlere çeşitli nedenlerden ikaz tutanağı düzenlendi ve işlem yapıldı.

Abone Ol

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde denetimlerini sıklaştırıyor. Bu kapsamda Bodrum genelindeki okul kantinlerinde zabıta ekipleri denetim gerçekleştirdi.

Denetimler çerçevesinde öğrencilerin sağlıklı şartlarda gıdaya ulaşması için genel temizlik durumu, ürünlerin son kullanma tarihi ile muhafaza edilme durumları, fiyat tarife listesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları kontrol edildi.

BAZI KANTİNLERE ÇEŞİTLİ NEDENLERDEN İKAZ TUTANAĞI VE İŞLEM 

Zabıta ekiplerinin son denetimlerindeki iki kantine, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulundurmaması nedeniyle işlem yapıldı. Öte yandan iki kantine de bağlı bulunduğu odadan fiyat tarifesi almadığı için ikaz tutanağı düzenlendi.

DENETİM VE UYGULAMALAR DEVAM EDECEK

Öğrencilerin sağlık ve güvenliği ile çevresel tehlikelerden korunmasını sağlamak amacıyla 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında zabıta ekipleri tarafından kantinlere yönelik denetim ve uygulamalar devam edecek.