Otomobil ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün arazözü çarpıştı: 1 yaralı Otomobil ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün arazözü çarpıştı: 1 yaralı

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'ye bağlı Sarnıç köyü sınırlarında yer alan Gökova Körfezi'ndeki Akbük Koyu, doğal güzellikleriyle turistlerin ve ünlü zenginlerin gözdesi. Ancak, bölgenin altın değerindeki bu cennet köşesi, temel altyapı eksiklikleri nedeniyle kara talih yaşıyor. Koyda ne şebeke suyu, ne kanalizasyon, ne de düzgün bir yol bulunuyor.

SUSUZLUK VE KANALİZASYON SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 40 işletmenin faaliyet gösterdiği Akbük Koyu'nda, kullanma suyu ihtiyacı 25 kilometre uzaklıktaki Milas'ın Ören beldesinden tankerlerle taşınıyor. İşletme sahipleri, tankerlerle getirilen suyu kullanabilmek için yüksek bedeller ödemek zorunda kalıyor. Bazı işletmeler fosseptiklerini vidanjörle boşaltırken, bazılarının nasıl bir yöntem izlediği bilinmiyor. Bu durum, çevre kirliliği riskini artırıyor ve ziyaretçi sayısında düşüşe neden oluyor.,

"AKBÜK SAHİPSİZ KALMASIN"

Akbük Koyu'nda 2011 yılından bu yana işletmeci, "Bu durumun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Traktörün römork kısmına tanker takan arkadaşlardan 3 ton suyu 200 liradan alıyoruz. Diğer türlü de kendi aracımızla evimizden 5'er litrelik pet şişelerle su getirip ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Dünya cenneti Akbük, sahipsiz. Kimse buranın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Kullanma suyunu ya Akyaka'dan ya da Ören'den getiriyoruz. Dünyanın başka ülkesinde olsa böyle bir yere bu muamele yapılmaz" dedi.

TOZLU YOL VE AZMAK SUYU

Akbük Plajı'ndaki işletmelerden birinde çalışan Çağrı Dönmez ise, "Azmak suyuyla yıkanmak zorunda kalıyoruz. Tankerin getirdiği suyu depolarımıza boşalttırıyoruz. Bunun için de ciddi paralar ödeniyor. Plajdaki tek yol da toprak. Araba girince her yer toz duman oluyor. Sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor" diyerek durumu özetledi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MUSKİ), 1. derece SİT alanı olan Akbük Koyu'nda altyapı ve su konusundaki eksiklikleri gidermek için herhangi bir adım atmadı. İşletme sahipleri ve ziyaretçiler, yetkililerden bir an önce harekete geçmelerini ve bu cennet köşenin altyapı sorunlarını çözmelerini bekliyor. Akbük Koyu, doğal güzellikleriyle öne çıkan ancak altyapı eksiklikleriyle boğuşan bir bölge olarak, yerli ve yabancı turistlerin daha iyi hizmet alabilmesi için acil çözüm bekliyor.