Yenidoğan Çetesine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i makamında tehdit eden Mustafa Kemal Zengin, Jandarma ekipleri tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten Savcı her türlü tehdide rağmen bu işten vazgeçmeyerek Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yer aldı.

Habere ilişkin fotoğrafta Zengin’in Jandarma ekipleri ile adliyeye getirilişi esnasında makamında tehdit ettiği Cumhuriyet Savcısı ile aynı karede yer alması dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan bazı kişilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 22’si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame daha önceden hazırlanmıştı.

TSK, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor! 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi TSK, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor! 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Mustafa Kemal Zengin

CİMER'E ŞİKAYET BAŞLADI

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne 27 Mart 2023 tarihinde söz konusu olayla ilgili olarak CİMER üzerinden ihbar geldiği de ortaya çıktı.

İhbarın 21 Mayıs 2023 tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Daha sonrasında Avukat Aylin Arslantatar ve Mustafa Kemal Zengin’in savcıyla görüşmeyi talep etmesi üzerine, mahkemeden alınan izin doğrultusunda Savcı Yavuz Engin’in makam odasına kayıt cihazı yerleştirilerek, görüşme kayıt altına alınmıştı. 

Editör: Tolga Murat