Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunu görüşmek üzere yarın saat 15.30'da Ankara Beştepe'de bir araya gelecek. Memura yapılan zammın ardından emekli maaşlarına zam yapılması gündemdeki yerini koruyor.

Daltonlar çetesine Antalya merkezli 6 ilde operasyon! 32 şüpheli yakalandı Daltonlar çetesine Antalya merkezli 6 ilde operasyon! 32 şüpheli yakalandı

EMEKLİLERE ZAM OLACAK MI?

AK Partili yetkililer, emekliye seyyanen zam yapmanın zor olduğunu, en düşük maaşın yukarı çekilmesinin ise mümkün olduğunu belirtti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında yüzde 24,73 zam yapılacak. Ancak kök maaşı 8 bin liranın altında olan emekliler 10 bin lira almaya devam edecek. İlk olarak en düşük maaşın 12 bin lira seviyelerine çekilmesi düşünülmüş, ancak bu formülün makası daraltabileceği belirtilmiştir. Şu anda, hem kök maaş sorununu çözecek hem de Hazine'ye yüksek maliyet getirmeyecek bir çözüm arayışı sürüyor. Toplantının sonucu merakla bekleniyor.