Gündem Haberleri

Yarın 24 Eylül okullar tatil mi? Salı hangi illerde okullara yağmur tatili var?

Meteoroloji ve AFAD’dan 7 il için gök gürültülü sağanak yağış haberinin gelmesiyle birlikte okullarda bundan nasibini aldı. Öğrencilerde olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 Eylül’de Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Trabzon, Sinop ve Samsun’da okullar tatil mi sorusuna yanıt aramakta. Peki, yarın 24 Eylül Salı gününde hangi illerde okullara tatil var?

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD’dan 7 il için gök gürültülü sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. Hafta sonunda özellikle Zonguldak’ta yaşanan olumsuz hava koşarı nedeniyle okullar tatil ilan edildi. Alınan son bilgilere göre; Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Zonguldak’ta sabah saatlerinde etkisini iyice arttıran sağanak yağışlar nedeniyle Çatalağzı bölgesindeki aile hekimliği binasının su baskınına maruz kaldığı belirtildi. Son yağışlarla birlikte binayı su basarken sağlık hizmetlerinin aksadığı da gözlemlendi.

YARIN 24 EYLÜL OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji’den gelen son uyarılarda birlikte başta Zonguldak olmak üzere Bartın, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Trabzon, Sinop ve Samsun’da gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ve bunun sel baskınlarına yol açabileceği belirtildi. Öğrencilerde bu illerde okulların tatil ilan edilip edilmeyeceğini beklemeye başladı. Ancak şu ana kadar valiliklerden gelen bir haber olmadığından dolayı Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Trabzon, Sinop ve Samsun’da yarın 24 Eylül Salı gününde okullar tatil değildir.

Son olarak Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada, 23 Eylül Pazartesi gününde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği söylendi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Zonguldak il genelinde, olumsuz hava şartları nedeniyle 23 Eylül 2024 Pazartesi günü tüm resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır” ifadeleri yer aldı.