Gündem Haberleri

Veteriner Hüseyin Şahin kimdir, tutuklandı mı?

İzmir’de yaşanan olayda birçok sayıda hayvana yanlış tedavi yöntemi uygulayarak bazılarının da ölümüne sebep olan sahte veteriner hekim Hüseyin Şahin’in son kurbanı Venüs oldu. Son mağdurlardan Elif Melisa Kıymık şimdi her yerde 3 yaşındaki köpeğini aramakta.

Abone Ol

İzmir’de Elif Melisa Kıymık adlı bir vatandaş 3 yaşındaki köpeği Venüs Hüseyin Ş. Adlı sahte veteriner tarafından ortadan kaybedildiğini söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden adalet arayan Kıymık, Venüs’ün alıkonulduğunu söyleyerek sahte veteriner hakkında dava açtığını belirterek evladının ölüsünü ya da dirisini bulana kadar mücadele devam edeceğinden bahsetti.

Elif Melisa Kıymık, "Köpeğim Venüs kedilerimle oynarken kalça çıkığı yaşıyordu ve acı çekiyordu. Köpeğim Venüs’ün ısırma huyu ve evden çıkmayı reddetme gibi davranış bozuklukları sergileyen bir hayvandı. Eğitmenler bile bu sorunlarla başa çıkmakta zorlandı. Bu yüzden kendisi düşüp kalçasını kırdığında veteriner ve hayvan hastanelerini arayarak yardım almaya çalıştık ancak ambulans ya da evden teslim hizmeti bulamadık. Veterinerlerden veterinere götürmek için uyuşturucu bir hap istediğimizde bunun veteriner kontrolünde olması gerektiği için bu noktada çözümsüz kaldık."

"Tanıdık aracılığıyla bir veteriner olan Hüseyin Şahin'e ulaştık. Kendisinin Venüs'ü evden alıp tedavi edeceğini ve Urla'daki kliniğe götüreceğini söyledi. Ancak sonrasında bizi oyalamaya başladı. IBAN gönderip 7 bin TL ödeme talep etti, fotoğraf ve konum taleplerimizi sürekli bahanelerle reddetti. Eğer bu süreçte yanında olabilseydim, her şeyin çok farklı olacağını biliyorum. Uzakta olmanı bedelini çok acı bir şekilde öğrendim."

"Bayramdan önce 2 bin TL daha ödedik ve Venüs'ün bayramdan sonra iyileşip teslim edileceğini söyledi. Ancak Şahin çeşitli bahanelerle teslimi sürekli erteledi. Sonunda Venüs'ün kriz geçirip yoğun bakımda olduğunu iddia etti, ama nerede tedavi edildiğini öğrenemedik."

"Görüntülü aramalarla Venüs olup olmadığını bile anlayamadığımız bir köpek gösterdi. Venüs'ü almak istediğimizde yine oyalandı ve sonrasında köpeğimizin öldüğünü iddia etti. Cenazeyi almak istediğimizde ise kaçtı ve mesajlarımıza yanıt verdi." dedi.

Elif Melisa Kıymık paylaşımın devamında, "Veterinerler birliği başkanı ile görüştüğümüzde Hüseyin Şahin'in daha önce de hakkında davalar açıldığı ve hala sahte veteriner olarak dolaştığı ortaya çıktı. Sesimizi duyurup bu kişinin cezalandırılmasını sağlamak için desteğinize ihtiyacımız var. #VenüsNBerede hastagi altında birleşip adalet arayalım" mesajını verdi.