MUĞLALILAR DİKKAT! DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNE 2025 YAZ SEZONUNA KADAR ARA VERİLDİ MUĞLALILAR DİKKAT! DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNE 2025 YAZ SEZONUNA KADAR ARA VERİLDİ

Vatan Partisi Muğla İl Başkanı ve MKK Üyesi Avukat  E. A., evinde ve bürosunda gerçekleştirilen aramanın ardından kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu duruma ilişkin Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Bursalı, gözaltı işleminin hukuksuz olduğunu vurguladı.

DÜN SABAH SAATLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Özgür Bursalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muğla İl Başkanımız ve MKK Üyemiz, Muğla'nın önde gelen avukatlarından Sn.  E. A., evinde ve bürosunda hukuksuz bir şekilde aramayla ve kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır. Bu işlemin başındaki Savcı Mehmet Şirin Keleş, daha önce Av.  E. A., tarafından usulsüz işlemleri nedeniyle HSK'ya şikayet edilmiştir ve soruşturma geçirmiştir. Cumhuriyet Savcısı kişisel husumetle, keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunamaz. Vatan Partisi İl Başkanına yapılanlar bir Savcı işlemi olamaz. Ayrıca bir avukata nasıl muamele edilebileceği özel düzenlemelerle belirlenmiştir. Muğla İl Başkanımızın kılına dokunamazsınız. Milli devletin kalesi Vatan Partisi'ni özel olarak hedef alan savcıları tarihten bugüne çok iyi tanıyoruz. İlgili savcı hakkında HSK'ye şikayet dilekçemizi verdik. Gereken hızla yapılmalıdır. Adalet Bakanlığı, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Barosu'nu da göreve çağırıyoruz. Bu hukuk rezaleti derhal sonlandırılmalıdır.”

VATAN PARTİSİ HSK'YE BAŞVURDU

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Avukat Nusret Senem de konuyla ilgili Ulusal Kanal’da açıklamalarda bulundu. Senem, “Bugün sabah saatlerinde Muğla İl Başkanımız avukat meslektaşım  E. A., evi aranarak kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır” dedi.