Marmaris Haberleri, Marmaris Son Dakika Haber

Vali Akbıyık, Marmaris'teki kamu yatırımlarını yerinde inceledi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yeni açılan Marmaris Devlet Hastanesi ile yapımı süren iki bin kişilik Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi Projesi'ni yerinde inceledi. Muğla Valisi Akbıyık, "Marmaris'e yakışır projeler üretmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kamu yatırımları ziyaretleri kapsamında dün Marmaris'e geldi. Beldibi Mahallesi'nde geçen hafta hizmete açılan yeni devlet hastanesini gezip, incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, beraberindeki Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Muğla İl Sağlık Müdür Vekili Eriş Başaran Akça, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Tolga Katmer, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü İmran İnce ve Hastane Başhekimi Doç Dr. Mustafa Bulut'tan bilgi aldı. 

"MARMARİS'İN, DATÇA'NIN VE CİVARIN İHTİYACINI GİDERECEK"

Sağlık personelleri ile de tek tek selamlaşarak "hayırlı olsun" dileklerini ileten Muğla Valisi İdris Akbıyık Marmaris Devlet Hastanesi ziyaretinde yaptığı açıklamada şu ifadelere dikkati çekti:

"Hakikaten burası modern, son teknolojinin kullanıldığı çok güzel, 200 yataklı bir hastane. Marmaris'in, Datça'nın ve civarın ihtiyacını giderecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de yükünü bir miktar hafifletecek. Araç, gereç olarak öyle çok büyük eksiklikler yok benim aldığım bilgiye göre. Olanlar için de başhekim gerekli irtibatı kurmuş, inşallah en kısa sürede gelecek. Yeni bir hastane, burada personeldir, araç gereçtir bu gibi eksiklikler çok kısa sürede giderilecek. Muğla İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Sağlık Bakanlığımızın görüşmeleri de devam ediyor. Tabi sadece burası için değil, Menteşe için, Fethiye için yine eğitim araştırma hastanemize ek hastane yapılması için de görüşmelerimiz devam ediyor. Hastanemizin sınıfı bir üst dereceye çıktı. O çerçevede de her türlü ihtiyaçları giderilecek." 

VALİ İDRİS AKBIYIK SPOR KOMPLEKSİ VE GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ'Nİ İNCELEDİ

Vali Akbıyık, Devlet Hastanesi ziyaretinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde Beldibi mahallesinde yapımı devam eden 2 bin kişilik dev Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi Projesi'ni de yerinde inceledi. Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve proje koordinatörlerinden bilgi alan Muğla Valisi İdris Akbıyık projelerini kontrol ederek teker teker bilgi aldı.

SPOR KOMPLEKSİ 2025 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Muğla Valisi İdris Akbıyık buradaki konuşmasında şunları kaydetti:

"Burası da bittiğinde Marmaris'e yakışır bir spor kompleksi olacak. Hemen üst tarafta da futbol sahamız var. Hepsi birleştiğinde inşallah oralarda da yine yürüme pistlerinin olduğu güzel bir futbol sahası projesi yapılacak ve burada da uluslararası birtakım müsabakaların yapılabileceği hale gelecek. Muğla olarak, özellikle gençlik ve sporla ilgili yatırımları çok üst düzeyde aldık. Buradan özellikle bakanımıza hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi yeni bir yurdumuz da burada geçen haftalarda gelip incelemiştik, hizmete girdi. Marmaris'teki üniversite öğrencilerimizin de bir problemi kalmadı. Hepsi son teknolojiyle yapılmış, modern, doğayla uyumlu güzel tesisler. Marmaris'imize hayırlı olsun."

Ayrıca Muğla Valisi Akbıyık, spor kompleksinin 2025 yılının son aylarında tamamlanarak hizmete gireceğini duyurdu.

Vali İdris Akbıyık, Muğla İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti Vali İdris Akbıyık, Muğla İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti