Sahte diploma furyası, çok çirkin noktalara ulaşırken YÖK tarafından, üniversitelere  "Basında Yer Alan Sahte Diploma ile İlgili Haber" mektubu gönderildi. Ulaştırılan yazının içeriğinde, sosyal medyadan bile birçok üniversite adına sahte diploma dağıtıldığı da yazıyor. Mezun olan öğrencilerin mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS'e girilmemesi durumunda E-Devlet sistemi üzerinden yapılamayacak sorgulamaların sorumluluğunun ilgili üniversitelerde olacağını bildirdi. 

MENTEŞE'DEKİ OYUNCAK KÜTÜPHANESİ VE EĞİTİM MERKEZİ MİNİKLERİN İLGİ ODAĞI MENTEŞE'DEKİ OYUNCAK KÜTÜPHANESİ VE EĞİTİM MERKEZİ MİNİKLERİN İLGİ ODAĞI

Bilgilendirme aşamasında YÖK: "E-Devlet kapısından T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan kişiler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adı altında yer alan bölümde 'Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama' kısmına giriş yaparak, kendi mezuniyet bilgilerini içeren belgeyi bastırarak bu belgeyi beyan edecekleri kamu kurumu veya özel şirkete verebilmektedir. Mezun belgesinin sağ üst köşesinde bulunan barkod üzerinde kişiye özel bir numara bulunmaktadır. Diploma ile ibraz edilecek bu belgeyi alan kişiler istedikleri takdirde barkod numarasını kullanarak yine e-Devlet kapısı üzerindeki 'Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama' bölümünden belgenin doğrulamasını yapabilmektedir. Belgedeki bilgiler ile diploma üzerindeki bilgilerin aynı olması ile diplomanın doğruluğu teyit edilebilmektedir." ifadelerine yer verdi. Bu nedenle mezun olan öğrencilere ait tüm bilgilerin YÖKSİS'e aktarılmasının acilen tamamlanması istendi.