Gündem Haberleri

Ümraniye'de silahlı saldırı! Şehit polis Şeyda Yılmaz kimdir?

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği’nce yakalanan ve daha sonrasında firar eden şahıs ile yaşanan arbede esnasında bir polis memurunun silahını alan saldırganın açtığı ateş sonucu kadın polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken 1 poliste yaralandı.

Abone Ol

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde akşam 22.55 esnalarında Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşanan olayda ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve daha sonrasında da firar eden zanlının yakalanmasına yönelik bir operasyon tertip edildi.

Hakkında 26 adet ayrı suç kaydı yer alan 19 yaşındaki Y.E.Ç. önce Ihlamurkuyu Mahallesi'nde polis ekiplerince yakalandı. Bu esnada polise direnen zanlı çıkan arbede de polisin silahını alarak çevresindekilere rastgele ateş açmaya başladı. Y.E.Ç.'nin açtığı ateş sonucunda 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz adlı kadın polis memuru ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar daha sonrasında ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. Zanlı ise saldırının ardından kısa bir süre sonra polisin yaptığı çalışmanın neticesinde sokak arasında yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç.(19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Ş.Y.(27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Ş.Y. sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, "kasten öldürme-kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.