Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu 1 polis memuru şehit olurken, biri polis 2 kişi yaralandı.

OPERASYON SIRASINDA ARBEDE YAŞANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliğince "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç'nin (19), Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşandı. Görevli memurun silahını alarak polislere ve çevredekilere ateş eden şüpheliye, 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz da karşılık verdi.

"Narkoçelik-40" operasyonlarında 63 zehir taciri tutuklandı "Narkoçelik-40" operasyonlarında 63 zehir taciri tutuklandı

Ümraniye'de Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Suç Makinesi Böyle Yakalandı (1)

POLİS ŞEYDA YILMAZ KURTARILAMAYARAK ŞEHİT OLDU 

Yılmaz ve polis memuru K.H.S. ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi P.G.'nin (43) yaralandığı olayda, yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı polis K.H.S. ile P.G'nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre polis ekiplerinin çalışmasında zanlı Y.E.Ç. de yaralı şekilde gözaltına alındı. Şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı belirtilen açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

SALDIRGANIN YAKALANMA ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Diğer yandan polisi şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan saldırganın yakalanma anı görüntüleri ortaya çıktı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde polislerin saldırganı yaka paça gözaltına alıp merkeze götürdüğü anlar anbean kaydedildi.

Editör: Huri Kaptan