Çeşitli ülkelerden yüzlerce akrobasi pilotlarının katılacağı Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları’nın programları dolu dolu etkinliklerle gerçekleştirilecek. Babadağ bin 700 pistinde 20 Ekim 2021 tarihinde saat 11.00’de açılış töreni yapılacak.

NEFES KESEN GÖSTERİLERLE GÖKYÜZÜ ŞENLENECEK

Bu kapsamda 24 Ekim tarihine kadar halk uçuşları, yarasa adam ve alçak irtifa serbest atlayışları, yüksek hızlı küçük yamaç paraşütü gösterileri, Türk Hava Kurumunun motorlu yamaç paraşütü, mosquito, microlight, sıcak hava balonu gösterileri yapılacak.

TÜRK YILDIZLARI GELİYOR

Akrobasi ve hedef yarışlarının yanı sıra program boyunca Ölüdeniz’de konser etkinlikleri de düzenlenecek. 24 Ekim Pazar günü saat 15.30’da ise Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ekibi Çalış Plajı semalarında gösteri yapacak.

ALİM KARACA'DAN FESTİVALE DAVET 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 23 Ekim’de başlayacak festival ile gökyüzünün bir kez daha rengarenk paraşütlerle ve nefes kesen hava gösterileriyle canlanacağını vurgulayarak davet çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Alim Karaca sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"24. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali İle Gökyüzü Şenleniyor

23 Ekim’de başlayacak festival ile gökyüzü bir kez daha rengarenk paraşütlerle ve nefes kesen hava gösterileriyle canlanacak.

Yaklaşık 60 ülkeden 1000’in üzerinde sporcunun katılacağı bu muhteşem etkinlikte, gündüz saatlerinde birbirinden heyecan verici aktiviteler sizleri bekliyor.

Akşamları ise müzik ve eğlence dolu konserlerle festival coşkusu zirveye ulaşacak.

Tüm halkımızı bu görkemli gökyüzü şölenine katılmaya davet ediyoruz."

5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali, Likya Granfondo bisiklet yarışı ile başladı 5. Uluslararası Fethiye Spor Festivali, Likya Granfondo bisiklet yarışı ile başladı

HER GÜN GERÇEKLEŞTİRİLECEK GÖSTERİ VE ETKİNLİKLER;

07.00-09.00   HALK UÇUŞLARI

11.00 –17:30  TANDEM YAMAÇ PARAŞÜTTLERİNDEN YAPILAN YARASA ADAM VE ALÇAK İRTİFA SERBEST ATLAYIŞLARI

12.00 – 17.30  YÜKSEK HIZLI KÜÇÜK YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÖSTERİLERİ

12:30-17:30 TÜRK HAVA KURUMU; MOTORLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ – MOSQUITO- MICROLIGHT – SICAK HAVA BALONU GÖSTERİLERİ

15:00-18:00 UÇAN FRANSIZLAR EKİBİNİN EKSTREM ŞOVLARI

16.00-17:30 SENKRONİZE AKROBASİ YAMAÇ PARAŞÜTÜ VE YARASA ADAM

20:00 KONSER

Editör: Huri Kaptan