Gündem Haberleri

TUSAŞ'ta terör saldırısı: DMM, asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu, saldırıda şehitler ve yaralılar olduğunu duyurdu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise konuya ilişkin "TUSAŞ'ta yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemeli" açıklamasında bulundu.

Abone Ol

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında bugün saat  patlama yaşandı. Patlamanın ardından, bölgede 15.55 sıralarında silah sesleri duyuldu. Olayda güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA: OLAY TERÖR SALDIRISI, ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

DMM: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. <br><br>Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.</p>&mdash; Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) <a href="https://twitter.com/dmmiletisim/status/1849073796621152406?ref_src=twsrc%5Etfw">October 23, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

SON DAKİKA: TUSAŞ tesislerinde bombalı terör saldırısı ve silah sesleri! Şehit ve yaralılar var SON DAKİKA: TUSAŞ tesislerinde bombalı terör saldırısı ve silah sesleri! Şehit ve yaralılar var