TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında bugün saat 15.55 sıralarında patlama yaşandı. Patlamanın ardından, bölgede silah sesleri duyuldu. Olayda güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği bildirildi.

Semih Çelik böyle tehdit etmiş! İkbal Uzuner'in görüntüleri sansürsüz sızdı Semih Çelik böyle tehdit etmiş! İkbal Uzuner'in görüntüleri sansürsüz sızdı

BAKAN YERLİKAYA: OLAY TERÖR SALDIRISI, ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" ifadelerine yer verdi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Korku ve panik yaratan söz konusu terör saldırısının yankıları sürerken patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı. Patlama anı kameralara anbean yansıdı.

TUSAŞ'A YÖNELİK TERÖR SALDIRISIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını ve 1 başsavcıvekili ile 8 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

1 BAŞSAVCIVEKİLİ İLE 8 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Editör: Huri KAPTAN