Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in tahta çıkışını kutlayan bir paylaşım yaptı. Vali Çiftçi, "Ulu Hakan"ı minnetle andı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı, 113. İslam halifesi ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan son padişah olan 2. Abdülhamid, 31 Ağustos 1876 tarihinde tahta çıkmıştı.

VALİ ŞÜKRANLA ANDI

Vali Mustafa Çiftçi imzalı açıklamada "Bugün, Osmanlı Cihan Devleti'nin büyük sultan ve Halifesi II. Abdülhhamid Han'ın tahta çıkışının yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sultan Abdülhamid Han; iradesi, kararlılığı, dehası ve ileri görüşlülüğüyle milletimize rehber olmuştur.

Cesareti, metaneti ve bağımsız kararları ile Osmanlı Devleti'ni dirayetle yönetmiş, "Ulu Hakan" olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Bu vesileyle Sultan II. Abdülhamid Han'ı rahme, minnet ve şükranla anıyorum" ifadeleri yer aldı.

Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı

TEPKİ GÖSTERENLER OLDU

Erzurum Valisi'nin bu paylaşımı sosyal medyada tepki çekti. Bazı kullanıcılar paylaşıma "Osmanlı mı kaldı Vali Bey ? Siz Türkiye Cumhuriyeti valisisiniz" diye cevap yazdı.