Gündem Haberleri

"Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü! Urfi Çetinkaya kimdir?

"Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya tutuklu bulunduğu cezaevinde öldü. Uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçlarından 24 yıl hapis cezası bulunan Çetinkaya, kırmızı bültenle aranırken Sarıyer'de yakalanmıştı. Çetinkaya ölümü ile geride pek çok aydınlatılamayan sır bıraktı...

Abone Ol

Türk kamuoyunda "Türk Escobar" adıylan anılan uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamını yitirdi. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle arandığı sırada İstanbul'da yakalanarak 12 Nisan 2023'te tutuklanan Çetinkaya'nın ölümüyle birlikte geride pek çok sır kaldı.

URFİ ÇETİNKAYA'NIN ELEBAŞI OLDUĞU ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK KAFES-44 OPERASYONU

Urfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik 20 Şubat'ta düzenlenen "Kafes-44" operasyonunda, 43 şüpheli gözaltına alınmıştı. Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da 13 ton, Türkiye'de ele geçirilen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edilen zanlıların tanıdıklarıyla kendilerine ait gemi, ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları tespit edildi.

URFİ ÇETİNKAYA 12 NİSAN 2023'TE TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konuldu. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya 12 Nisan 2023 tarihinde tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının koordinesi ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla İstanbul merkezli 9 ildeki operasyonda yakalanan 43 şüpheliden 23'ü tutuklanmış 20'si ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

"TÜRK ESCOBAR" URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

"Türk Escobar" lakaplı Urfi Çetinkaya, 1958’de Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 1980 darbesi sonrası suç dünyasına adım atan isimlerden biri olan Çetinkaya, darbe sonrası "arananlar" listesine girdi. Çetinkaya, hayatının geri kalanını sık sık çeşitli suçlarla anılarak geçirdi.

Çetinkaya, 1989’da Silivri'deki bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda 3 kilo morfinle yakalanıp tutuklanırken 6 ay sonra tahliye edildi. 2000 yılında "Matador" operasyonuyla tekrar yakalanan Çetinkaya cezaevine gönderildi ancak 2003'te tekrar serbest bırakıldı.

URFİ ÇETİNKAYA TEKERLEKLİ SANDALYEYE NASIL MAHKUM OLDU?

2012'de sağlık sorunları sebep gösterilerek tahliye edilen Çetinkaya, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 24 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla kırmızı bültenle aranan Urfi Çetinkaya, 12 Nisan 2023’te İstanbul’da yakalanarak tutuklandı.