Son yıllarda Yunan Adaları'yla rekabete giren Bodrum, Marmaris, Çeşme gibi Türkiye'nin en önemli tatil merkezleri, "pahalılıkla" anılır olmuştu.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Turizm sezonu biterken söz sırası Bodrum’da" diyerek Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yle konuşmasını aktardı.

"Belirli bölge ve mekanlar üzerinden genelleme yapılması, hatta başka ülkelerle karşılaştırılması doğru değil" diyen Mandalinci şunları söyledi:

BODRUM'UN EŞDEĞERİ MİKONOS VE SANTORİNİ'DİR

Bodrum’da çok geniş bir yelpaze içinde ne arıyorsanız o orantıda fiyat ve hizmet bulmak mümkün. Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü’ndeki fiyatlar, buraların gelişimiyle doğru orantılı. Ama kimse Turgutreis, Bitez, Ortakent ve Gümüşlük’ü konuşmuyor. Belirli bölge ve mekanlar üzerinden genelleme yapılması, hatta başka ülkelerle karşılaştırılması doğru değil. Yunanistan’ın da her yeri ucuz değil. Bodrum’un turizm potansiyeli ve sunulan hizmet açısından eşdeğeri Kos veya Rodos değil, Mikonos ve Santorini’dir.

BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI BODRUM'DA 4 FARKLI GÖÇMEN OLAYI: 114 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Bodrum devasa bir yarımada. Hem jet sosyeteye hem asgari ücretle geçim sağlamaya çalışana seçenek var. Önemli olan vatandaşlarımızın neyi tercih ettiği.”Bodrum’un sezondan beklentilerinin karşılandığını söyleyen Mandalinci, otellerin boş kaldığı iddialarına karşı çıkıyor."

Bodrum-11

BODRUM OTELLERİ BOŞ MU KALDI?

Bodrum’a sorunlu bir yaklaşım olduğunu söyleyen Mandalinci, sorunlu yaklaşımı şöyle anlattı:

Bodrum’u genel olarak değil de sadece belirli bölge ve mekanlardaki doluluk ve pahalılıkla damgalamak da bu haberlerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Evet bazı mekanlar daha çok doluyken bazı yerler sakin kalabiliyor. Tek bir haber ya da görüntü Bodrum’daki otellerin boş kaldığını gösteremez.

Bodrum pahalı yaklaşımının Bodrum turizmini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Mandalinci, “Yapılan algı operasyonları vatandaşların akıllarında soru işaretleri oluşturuyor. Bu da işletmeleri ve esnafı olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar her ne kadar Bodrum’a gelmek istese bile yanlış yönlendirmelerle tercihlerini başka turizm bölgelerine hatta yurtdışına kaydırabiliyor. Bu yanlış algı Bodrum’un en önemli kanallarından biri olan turizmine zarar verebiliyor."

HER BÜTÇEYE HİTAP EDEN BİR YER

Tamer Mandalinci, ısrarla Bodrum’un her bütçeye hitap eden bir turizm bölgesi olduğunun altını çizdi:

“Bodrum’da tabi ki pahalı mekanlar mevcut ancak asgari ücretli gruba, memur grubuna ve beyaz yakalılara hitap eden yeme içme yerlerimiz, otellerimiz de var. Doğru bir arayışla vatandaşlarımız bunların hepsini Bodrum’da bulabilir. Vatandaşlarımız Bodrum’a gelmekten çekinmesinler. Burada her bütçeye uygun turizm konakları ve restoranları var. Belediyemizin de restoran, kafe ve halk plajlarından faydalanabilirler.”

BODRUM GERÇEKTEN O KADAR PAHALI MI? ESNAF KAZIKLIYOR MU? TURİZMCİLER TEPKİLİ... BODRUM GERÇEKTEN O KADAR PAHALI MI? ESNAF KAZIKLIYOR MU? TURİZMCİLER TEPKİLİ...