Trafik cezalarında yeni düzenlemeler yolda!
Gelen yoğun şikayetler sonrası hükümet trafik suçlarına yönelik yaptırımları artırmak için düğmeye bastı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde yapılacak kanuni düzenlemelerin detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
CAYDIRICILIK ÖN PLANDA
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, ‘Strateji Belgesi’nde yer alan hedeflerin ilk adımının, toplumdaki cezasızlık algısının giderilmesine yönelik olacağı belirtilmişti. Bu karar doğrultusunda bazı trafik suçlarında da cezaların artırılması ve caydırıcılığa yönelik yeni düzenlemeler yapılacağı bildirildi.
HAPİS CEZASINA KADAR GİDECEK
Özellikle kaza yapıp kaçanlar, ehliyetsiz araç kullanımı ve zorla ulaşım araçlarının hareketini engelleyenlere yönelik verilen cezalar da artırıma gidilecek. Bu kişiler kaçtıktan sonra gelip kaza yaptıklarını söyleseler bile, kazanın üzerinden zaman geçtiği için alkollü olup olmadıkları anlaşılamadığı için caydırıcı bir ceza almıyorlar.
Daha önce birçok olayda mağduriyete sebep olan bu uygulamada değişikliklere gidilerek kaza yapıp kaçanların tespit edilmesi durumunda ehliyetlerine uzun bir süre el konulması, para cezalarının artırılması ve belli durumlarda hapis cezası ile cezalandırılmasına yönelik adım atılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.
Bakmadan Geçme
![Bakan Işıkhan'dan bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama: 'Çalışma yapacağız'](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/bakan-isikhan-dan-bayram-ikram_1739281173_NyCkdM.jpg)
![Özel ve Bahçeli arasında sürpriz telefonlaşma!](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/ozel-ve-bahceli-arasinda-surpr_1739280331_2OKiWT.jpg)
![Bodrum Belediyesinin Kültür ve Doğa Gezileri, Pedasa Antik Kenti'nden başladı](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/bodrum-belediyesinin-kultur-ve_1739280134_VU3ayR.jpg)
![Milas Belediyesinden tarımsal destek Üreticilere fidan dağıtımı yapılacak](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/milas-belediyesinden-tarimsal-_1739278919_rbYJwG.jpg)
![Didim ve Çeşme'de korkutan görüntü: Deniz yüzlerce metre çekildi!](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/didim-ve-cesme-de-korkutan-gor_1739273723_3opQ0l.jpg)
![Muğlalılar müjde! Suya yüzde 25 indirim](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/muglalilar-mujde-suya-yuzde-25_1739273118_3FjRXD.jpg)