Son dönemde TikTok'ta yer alan bazı paylaşımlar, özellikle Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yapılan içerikler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve tepki topladı. Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok'un, bu tür paylaşımlar nedeniyle kapatılıp kapatılmayacağı son günlerde sıkça tartışılıyor.

TİKTOK KAPATILACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu), Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirmişti ve hala kapalı olan Instagram'ın ardından, "TikTok Türkiye'de kapanıyor mu?" sorusu giderek daha fazla merak ediliyor.

KONTROL NOKTASINDA MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI ASTSUBAY ŞEHİT OLDU KONTROL NOKTASINDA MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

TİKTOK'A YÖNELİK ŞİKAYETLER ARTIYOR

1 (20)

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'de yarattığı tehlikeye dikkat çekerek, "TikTok meselesi, Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesidir. Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf ve gerçeklikten kopuk ki bunları onaylamak mümkün değil. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor," dedi. Yayman, platformun toplumsal huzuru tehdit eden paylaşımlar nedeniyle kapatılmasının ciddi şekilde değerlendirildiğini belirtti.

KAPATILMASI DEĞERLENDİRİLECEK

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Tok'un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor" dedi.