Gündem Haberleri

THY: 440 KİŞİ KARA LİSTEDE

THY uçağının seferleri esnasında kabin ekiplerinin yolcularla yaşadıkları zor anların ve tartışmaların gündeme gelmesinin ardından yaptırımlara ilişkin açıklama gecikmedi. Uçuş güvenliğinin öncelikleri olduğunu dile getiren Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, şu ana kadar 440 kişinin kara listeye alındığını duyurdu.

Abone Ol

Bir yolcunun THY uçağının kabin ekibine küfredip zor anlar yaşatması gündem oldu. Skandal olayın ardından söz konusu kişi kara listeye alındı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, uçuş güvenliğini tehdit eden ve ekiplerine saldırıda bulunan kişilerin uçuşlardan men edildiğini ve kara listeye alındığını belirtti. 

NE OLDU?

Türk Hava Yollarının İstanbul-Londra seferi öncesinde bir yolcu, yerinin değiştirildiğini öne sürerek kabin memurlarıyla tartıştı ve uçuş öncesi kriz yaratarak ortalığı birbirine kattı. Yolcu agresif tavırlar sergileyerek uçağın duvarlarına vurup kabin memurlarını ve yolcuları çileden çıkarttı. Önce 8'den 17'ye sonra da 17 numaralı koltuktan 8 numaralı koltuğa alındığını iddia eden yolcu ardından eşyalarını koltuğa fırlattı. Bu esnada pasaportunun zarar görmesine sinirlenerek küfür etmeye başladı.

BİLAL EKŞİ: UÇUŞ GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ

İstanbul-Londra seferini 16 Eylül 2024 tarihinde yapan THY uçağının seferi öncesi kabin ekibine küfreden yolcu, yaptırıma uğradı. Söz konusu yolcu, havayolu şirketi tarafından kara listeye alınarak uçuşlardan men edildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçuş güvenliğinin öncelikleri olduğunu dile getirerek bu zamana kadar 440 kişinin kara listeye alındığını kaydetti.

MEN LİSTESİNDE 440 KİŞİ VAR

THY Genel Müdürü Ekşi paylaşımında şu ifadelere dikkat çekti: 

"Uçuş güvenliğini tehdit eden, ekiplerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunanları prosedür gereği süreli veya süresiz uçuştan men listesine alıyor ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu şekilde listede 440 kişi bulunuyor."