Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi birçok tepki toplamıştı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen ve "insan, çevre ve hayvan sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklenecek olan kanunda sokak hayvanlarının toplatılması ve maddi çıkar gözetilmeden sahiplendirilene kadar barınaklarda tutulması söz konusuydu. Kanun içeriğine dair yapılacak olan işlemlerde yetkinin yerel yönetimlere bırakılacağı ve görevini yerine getirmeyen yetkililere 2 yıla kadar hapis cezası verileceği gündemde. 

TBMM'nin 1 Ağustos'ta tatile girecek olmasından dolayı öne çekilen teklif görüşmeleri 28,29,30 ve 31 Temmuz'da yeniden görüşülecek. Mecliste önergeye dair tepkiler büyürken CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de ifadelerinde yalnızca Türkiye'deki değil, tüm dünyadaki hayvan hakları savunucularının gözünün TBMM'den çıkacak kararda olduğunu vurgulayarak kanunun ciddiyeti üzerine dikkat çekti.

44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE

Kaynak: Sözcü