İstanbul'da iki genç kızı hayattan koparan ve Türkiye'yi derinden sarsan vahşi katliamların faili 19 yaşındaki cani Semih Çelik'in annesi oğlunun işlediği kan donduran cinayetleri bir kenara bırakarak akılalmaz açıklamalarda bulundu. Tüm Türkiye'yi dehşete düşüren olayın yankıları sürerken ATV'ye açıklamalarda bulunan Semih Çelik'in annesi H. Çelik, oğlu Semih tarafından hunharca katledilen İkbal Uzuner'i ve ailesini üstü örtülü suçlayarak sorumlu tuttu. Anne H. Çelik "Böyle bir şey yapacağı aklınıza gelir miydi" sorusu üzerine şu sözleri sarf etti:

"YOK İNTİHAR ETMİŞTİ AMA..."

"Yok, intihar etmişti ama ben böyle bir şey yapacağını asla düşünmezdim. Benim çocuğum böyle bir çocuk değil. Hastaydı, ben onu doktor doktor gezdirdim. Elimden geleni yaptım ama o İkbal onu hiç rahat bırakmadı, sürekli aradı."

"KAYBOLUN ORTADAN, BEN ÇOCUĞUMA GÜVENMİYORUM, BENİM ÇOCUĞUM NORMAL DEĞİL DEDİM"

Anne Çelik, oğlu ile ilgili İkbal Uzuner'in ailesini uyardığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"O 2021 yılındaki, 'Gözlerini oyacağım' dediği videoyu ona göndermiş de hala o kızı İstanbul'da nasıl tutuyorlar? Sizin çocuğunuza öyle bir video gelse siz ne yaparsınız? Sadece okul naklini değiştirdiler. Ben anne olarak İkbal'in annesini de babasını da çok uyardım. Önlem almaları için 'Kaybolun ortadan. Ben çocuğuma güvenmiyorum, benim çocuğum normal değil' dedim. Onlar da eve yeni taşındıklarını, nasıl yapacaklarını söylemişti. Ben de onlara 'Çocuğunuz mu önemli eviniz mi' dedim." 

ANNE ÇELİK: SEMİH İLK KEZ 3 SENE ÖNCE İNTİHAR ETMİŞTİ

Sur canisi Semih Çelik'in annesi, oğlu ile İkbal Uzuner'in daha önce birlikte hayatlarına son vermek için plan yaptıklarını öne sürerek şunları söyledi:

Sonumun İkbal gibi olacağını bilsem de gelirim! Sosyal medyada şok paylaşım... Sonumun İkbal gibi olacağını bilsem de gelirim! Sosyal medyada şok paylaşım...

"Semih ilk kez 3 sene önce intihar etmişti. Beraber intihar edeceklerdi, sonra İkbal vazgeçti. Semih de kalbine bıçak sapladı. Benim oğlum 15 gün Çapa'da yattı. İkbal kendi de intihara kalkıştı geçen sene. Eyüp SSK'da raporları var. Oğluma da bana da ayrı ayrı telefon geldi."
 

Editör: Huri Kaptan