Gündem Haberleri

SOKAK RÖPORTAJI NEDENİYLE TUTUKLANAN DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU 18 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanarak Aliağa Şakran Cezaevi’ne gönderilen Dilruba Kayserilioğlu, 18 günlük tutukluluk halinin ardından gece yarısı serbest bırakıldı.

Abone Ol

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

Kamuoyunda tepki çeken tutukluluk halinde, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu 18 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ

Dilruba’nın tutukluluğuna kamuoyundan tepkiler devam ederken dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba’yı tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi’nde ziyaret etmiş ve “Dilruba'nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: KILIÇDAROĞLU'NU HAPSE ATMAK İÇİN CESEDİMİ ÇİĞNEMELERİ GEREKİR ÖZGÜR ÖZEL: KILIÇDAROĞLU'NU HAPSE ATMAK İÇİN CESEDİMİ ÇİĞNEMELERİ GEREKİR