Gündem Haberleri

ŞOFÖR OTOBÜSÜ TERK ETTİ! YARI YOLDA KALAN YOLCULARA EHLİYETSİZ ŞOFÖR BULUNDU

İstanbul'dan Adana'ya sefer düzenleyen otobüsün şoförü Ankara'da aracı terk etti. Saatler sonra bulunan alternatif şoför ise ehliyetsiz çıktı. Şanssız yolcular, hayatlarını hiçe sayan firma nedeniyle yolculuklarını 10 saat yerine 16 saatte tamamladı.

Loading...

Abone Ol

İhmaller ve kural ihlalleri ile insan hayatına mal olan otobüs kazaları son dönemlerde katlanarak devam ederken dün sıra dışı bir olay yaşandı. İstanbul-Adana seferi için saat 17.00'de İstanbul Esenler Otogarı'ndan yola çıkan otobüs, gece saatlerinde Ankara'ya ulaştı. Ancak 10 saat sürecek yolculuğu 16 saate çıkaracak bir gelişme yaşandı. Otobüs şoförü, bilinmeyen bir sebepten ötürü AŞTİ Otogarı'nda otobüsü terk etti ve bir daha geri dönmedi. Yolcular saatlerce beklerken otobüs firması, Ankara'da yeni şoför arayışına girdi. Firma, bir saatten fazla süren arayışın ardından yeni bir şoför buldu.

YOLCULAR, EHLİYETSİZ ŞOFÖRE EMANET EDİLDİ

Ancak otobüsü Adana'ya götürmesi için "şoförlüğe uygun görülen" şahsın ehliyetsiz olduğu iddia edildi. AŞTİ'den çıkan ve yol üstünden alınan "alternatif şoför" bu nedenle Pozantı ilçesinde inecek olan yolcuyu otogarda bırakmadı.

EHLİYETSİZ ŞOFÖR ALTERNATİF YOL ARAYIŞI İÇİNDE İLERLEDİ

Ehliyetsiz şoför, polise yakalanmamak için farklı yollardan giderek yolculuğu sabah saatlerinde tamamlayabildi. Böylece talihsiz yolcular 10 saat sürecek olan otobüs yolculuğunu 16 saatte tamamladılar. Olayın basına yansımasının ardından yetkili birimlerin bahse konu olaya ve sorumlu firmaya soruşturma başlatması bekleniyor.