Gündem Haberleri

Sivas peş peşe depremle sallandı!

Sivas peş peşe yaşanan depremle sallandı! Sivas'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana kaydedildi.

Abone Ol

Malatya'da dün yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Sivas peş peşe meydana gelen depremler ile sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Sivas'ta saat 11.29'da 4,7, saat 11.39'da 4,1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
AFAD'a göre depremler, yerin yaklaşık 10,57 ve 22,98 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından depremlere ilişkin açıklamalarda bulunarak 10 dakika arayla gerçekleşen depremler için AFAD ve ilgili ekiplerin saha çalışmalarına başladığını belirtti.
Bakan Yerlikaya, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Sivas’ta 4️⃣.7️⃣ ve on dakika arayla 4️⃣.1️⃣ büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. <br><br>İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. <br><br>Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun… <a href="https://t.co/mNSxSXM6iT">pic.twitter.com/mNSxSXM6iT</a></p>&mdash; Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) <a href="https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1846837333863043487?ref_src=twsrc%5Etfw">October 17, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>