Sigara fiyatlarına bir zam daha yapılması bekleniyor. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5-6 TL arasında bir artış olacağını duyurdu. Bu açıklama, 3 Temmuz’da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının yüzde 19.49 artırılması ve bazı sigara gruplarında fiyatların 10 TL’ye kadar çıkmasının ardından geldi.

MUĞLA'DAN ZEYTİNYAĞI FIŞKIRIYOR! AĞUSTOS AYI İHRACATI 94 MİLYON DOLARI GÖRDÜ MUĞLA'DAN ZEYTİNYAĞI FIŞKIRIYOR! AĞUSTOS AYI İHRACATI 94 MİLYON DOLARI GÖRDÜ

5 VEYA 6 TL ZAM GELECEK

Aybaş, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, mevcut zamlara ek olarak önümüzdeki ay yeni bir artış beklentisini dile getirdi. Sigara tüketicileri, fiyatlardaki bu artışa hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti. 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı son açıklamada, ÖTV artışının Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) oranında yapılacağı belirtilmişti. Bu artış sonrası bazı sigara markalarının fiyatları 10 TL’ye kadar yükselmişti. Aybaş’ın duyurduğu yeni zamla birlikte, sigara fiyatlarının daha da yükselebileceği öngörülüyor.