Gündem Haberleri

Sahte mehdinin suç örgütüyle müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek kazanç sağladığı ortaya çıktı!

Kendini mehdi ilan edip, kurduğu suç örgütüyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı tespit edilen Mustafa Ç. ile beraberindeki 15 şahıs yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

Türkiye'de günden güne artan sahtecilik, dolandırıcılık suçlarıyla ilgili yaşanan vakalara yenisi eklendi. Çanakkale'de, kendini mehdi ilan edip, kurduğu suç örgütüyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı tespit edilen Mustafa Ç. adlı şahıs ile beraberindeki 15 kişinin ipliği pazara çıktı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kendini mehdi ilan edip, 2020 yılında İstanbul'da kurduğu suç örgütünü Bayramiç ilçesi kırsalındaki bir termal tesis ile doğa evlerine taşıyan Mustafa Ç.'nin insanların dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı belirlendi.

SAHTE MEHDİ'YE OPERASYON

DHA'nın aktardığı habere göre Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, Mustafa Ç. ve beraberindekilere yönelik 8 Ekim'de Çanakkale Jandarma Komutanlığının da desteğiyle operasyon gerçekleştirildi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER 

Gözaltına alınan Mustafa Ç.'nin de aralarında olduğu 16 şüpheli, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından bugün adliyeye sevk edildi.