MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER? DÜNYA YENİ BİR PANDEMİNİN EŞİĞİNDE MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER? DÜNYA YENİ BİR PANDEMİNİN EŞİĞİNDE

Tırnak yeme alışkanlığı ve saç yeme alışkanlığı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. İskenderun'da karın ağrı şikayetiyle hastaneye giden 20 yaşındaki kadının karnından yaklaşık 2 kilogram ağırlığında kıl yumağı çıktı. Hastada 15 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğu öğrenildi.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Belli ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Ö.A. isimli kadının karnından 50 santimetre boyutunda ve yaklaşık 2 kilogram ağırlığında kıl yumağı çıkartıldı.

TIPTAKİ İSMİ RAPUNZEL SENDROMU

Hastanın sağlığına kavuşması için tedavi sürecinin psikiyatriden sağlanacak destekle devam edeceğini belirten Dr. Belli, "Saç yeme hastalığı uluslararası literatürde 'Rapunzel sendromu' bunun için psikiyatriden destek alacağız, hasta için ne gerekiyorsa yapılacak. 15 yıldan beri belki saç yeme hastalığı var trikofaji dediğimiz. Gereğini yaptık Allah'a çok şükür her şey yolunda, hastamız da iyi durumda" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber48 Editör